Usein kysytyt kysymykset perustuksista ja EPS-styroksiharkoista

Usein kysytyt kysymykset perustuksista, valmiskellareista ja seinän valuista

Yksinkertaisen suorakaiteen muotoisen talon valmisperustus maksaa Nuduran tekniikalla tehtynä 110 e/jm. Hinta on laskettu lähtökohtana asiakkaan sorapeti. Teemme myös pilariperustukset ja kellariperustukset. Kysy meiltä alustavaa tarjousta omasta perustuksetasi. Voit yllättyä hinnasta positiivisesti.

Kellariperustusten hinta avaimet käteen Nuduran mittatarkalla EPS-eristeharkkotekniikalla toteutettuna on 460,- e/m2. Pakettiin sisältyy: rakennesuunnittelu, anturat, kantavat ulkoseinärakenteet, betonointi, kantavat väliseinät, ontelolaatat saumat valettuna, tarvittavat porrasaukon teräkset hitsausliitoksella.

Nyt kannattaa pyytää tarjous oman talon kellariperustuksesta. Se voi yllättää positiivisesti.

Nudura EPS-eristeharkko on kahdesta EPS-elementistä koostuva harkkomuotti, jolla voidaan tehdä niin perustuksia, kellareita kuin talojen runkojakin tai vaikka uima-altaita. Nudura-eristeharkkoseinää voidaan valaa jopa 6 m kerralla. Nudura-eristeharkkojen etuna on niiden erinomainen eristyskyky, joka auttaa vähentämään rakennuksen energiakustannuksia ja parantamaan sen lämmöneristystä.
Nudura-eristeharkot ovat helppoja ja nopeita asentaa, sillä ne ovat kevyitä ja niitä on helppo työstää. Nudura-eristeharkot ovat ekologinen ja pitkäikäinen vaihtoehto.

Sokkeli on anturan päälle rakennettu perustuksen osa. Sokkelin päälle tulee talon runko joko pitkästä tavarasta tai talopakettina. Antura ja sokkeli voidaan perustaa maanvaraisesti tai paalutuksen päälle. Sokkeli jää osittain maan alle ja osa näkyy maan päällä. Maan alainen osa suojtaan kosteutta erisävällä patolevyllä ja maanpäällinen osa rapataan. Sokkeli voidaan muurata kevytsoraharkoista tai rakentaa EPS-eristeharkoista, joka raudoitetaan ja johon valetaan betoni. Nuduran perustusratkaisussa antura ja sokkeli valetaan kerralla ja se muodostaa yhtenäisen rakenteen.

Perustukset ovat rakenteellinen osa, joka tukee ja siirtää rakennuksen kuorman maaperään. Ne muodostavat rakennuksen perustan ja toimivat vakaana pohjana, jolle rakennus rakennetaan. Perustukset ovat tärkeitä, koska ne levittävät rakennuksen painon tasaisesti maaperälle ja estävät rakennuksen painumisen tai liikkumisen epätasaisen maaperän vuoksi.

Toimitamme Nudura-EPS-harkkomateriaalitoimituksia koko Suomen alueelle perustuksiin, kellariperustuksiin, ja talon runkoihin.

Teemme perustuksia, kellariperustuksia ja talojen runkoja lähinnä Uudenmaan alueella. EPS-harkkojen materiaalitoimituksia teemme kaikkialle Suomeen.

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Perustusten hintaan vaikuttaa monet seikat. Rakennuksen koko ja muoto sekä monimutkaiset rakenteet nostavat omakotitalon perustusten hintaa. Maaperän laatu vaikuttaa myös perustusten hintaan. Paalutus lisää hintaa. Edullisin on tehdä perustus kantavalle maapohjalle, jolloin suorakaiteen muotoisen talon perustukset voivat maksaa Nuduran EPS-eristeharkkotekniikalla tehtynä, avaimet käteen -toimituksena 110 e/jm.

Passiivikivitalo kuluttaa merkittävästi vähemmän energiaa kuin tavallinen talo. Sen runkorakenne ja talotekniikka muodostavat erittäin energiatehokkaan kokonaisuuden. Nuduran-eristeharkkojärjestelmällä voidaan rakentaa erittäin energiatehokas passiivikivitalo perustuksista harjaan nopeasti ja mittatarkasti.

Lue lisää!

Ota yhteyttä