Passiivikivitalo Nudura-eps-elementtiharkoilla

Passiivikivitalo Nudura-eps-elementtiharkoilla

Nuduralla nousee erittäin energiatehokas passiivikivitalo perustuksista harjaan

Passiivikivitalo on erittäin energiatehokas rakennus, joka on suunniteltu ja rakennettu siten, että se minimoi energiankulutuksen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Tämän saavuttamiseksi passiivitalo hyödyntää useita suunnittelu- ja rakennusperiaatteita, mukaan lukien eristys, ilmanpitävyys, lämmöntalteenotto ja aurinkoenergian hyödyntäminen.

Nudura-valuharkkojärjestelmä sopii mainiosti passiivikivitalojen rakentamiseen perustuksista harjalle saakka. Nudura-eps-eristeharkot ovat valmiiksi eristettyjä ja niistä rakentuu nopeasti mittatarkka passiivitalon runko.

Tärkeitä piirteitä passiivikivitaloissa:

  1. Eristys: Passiivitalot ovat erittäin hyvin eristettyjä, mikä estää lämmön karkaamisen talon ulkopuolelle talvella ja liiallisen lämmön pääsyn sisään kesällä.
  2. Ilmantiiveys: Rakennusmateriaalit ja liitokset on suunniteltu siten, että ne estävät lämpimän ilman vuotamisen talosta ulos ja kylmän ilman tulemisen sisään. Ilmanvaihtojärjestelmät on suunniteltu tarkasti kontrolloimaan ilmanvaihtoa ja varmistamaan, että talossa on riittävästi raikasta ilmaa.
  3. Lämmöntalteenotto: Passiivitaloissa on yleensä lämmöntalteenottolaitteisto, joka hyödyntää poistoilman lämpöä ja siirtää sen tuloilmaan, mikä vähentää lämmitystarvetta.
  4. Aurinkoenergia: Passiivitalot voivat hyödyntää aurinkoenergiaa esimerkiksi aurinkopaneeleilla tai aurinkokeräimillä, jotka tuottavat sähköä tai lämpöä.
  5. Energiatehokkaat ikkunat ja ovet: Ikkunoilla ja ovilla on yleensä kolminkertainen lasitus ja korkea eristysarvo, jotta ne estävät lämmön siirtymisen ulos tai sisään.

Passiivikivitalon tavoitteena on vähentää energiankulutusta merkittävästi verrattuna perinteisiin rakennuksiin, mikä puolestaan ​​johtaa alhaisiin energiakustannuksiin ja ympäristöystävällisempään asumiseen. Passiivitalot ovat yleensä suunniteltu huolellisesti ja niissä on tarkka ilmanvaihtojärjestelmä, jotta sisäilman laatu säilyy korkeana.

On huomionarvoista, että passiivitalojen rakentaminen voi olla aluksi kalliimpaa kuin perinteisten talojen rakentaminen, mutta pitkällä aikavälillä ne säästävät merkittävästi energiakustannuksissa, mikä voi kompensoi alkuperäisiä investointeja.

Ota yhteyttä