Voiko Nudura-eps-eristeharkoilla rakentaa kivitalon talvella?

Voiko Nudura-eps-eristeharkoilla rakentaa kivitalon talvella?

Nurura-esiteharkot sopivat mainiosti talvirakentamiseen. passiivitalo, passiivikivitalo.

Nudura-eps-eristemuottijärjestelmä soveltuu mainiosti talvirakentamiseen kivitalon perustuksista rungon harjakorkeuteen saakka. Talvirakentamisen suurin haaste on pakkanen. Betoni kovettuu kemiallisen reaktion tuloksena ja tämä tapahtuu myös pakkasella. Betoni valetaan Nuduran eps-eristemuotin kahden eristekerroksen väliin. Eristekerrokset suojaavan betonin kovettumisreaktiota ja betoni kovettuu myös pakkasella. Kun kivitalon rakentamisen aloittaa talvella, jouduttaa se koko rakennuksen valmistumista. 

Maatöitä voi tehdä myös talvella, mutta kaivettu pohja täytyy suojata talvella eikä soratäyttöön saa päästää lunta. Lumi voi aiheuttaa tiivistetyssä pohjassa vajoamaa ilmojen lämmetessä keväällä.  

Talvella maapohja kestää myös paremmin raskaita ajoneuvoja, kuten nosturia ja betoniautoa. Kivitalon tontille johtavalla tiellä voi olla painorajoituksia, joten on järkevää keskittää raskaiden ajoneuvojen ajot talviaikaan.

Nudura-eristeharkkojärjestelmä sopii hyvin kivitalon talvirakentamiseen.

Nudura on toteuttanut paljon projekteja talvella: perustuksia, kellariperustuksia ja kivitalojen runkoja. Nudura-eristeharkkojärjestelmä taipuu kaikenlaiseen rakentamiseen talvella: omakotitalo, pientalo, rivitalo, paritalo, kerrostalo, liikerakennus, varastorakennus ja myymälärakennus. 

Ota yhteyttä